|
|

Oslo og Akershus Botaniske Forening er en underavdeling av Norsk Botanisk Forening. Vi har medlemmer i Oslo og Akershus, og har tilholdssted på Botanisk hage og museum på Tøyen. Vi arrangerer spennende ekskursjoner i skog og mark; vi ser på ville planter, naturvern, økologi, kulturhistorie og mye annet. I tillegg har vi jevnlige møter der alle interesserte er velkomne.
Møteprogrammet spenner over mange temaer, deriblant lysbildeshow fra eksotiske steder, populærvitenskapelige foredrag, debatter og kurs.
Vennlig hilsen styret

En sommerdag med skogstorknebb og hundekjeks.
Vedtekter for Norsk Botanisk Forening, Østlandsavdelingen
Vedtatt på årsmøtet 2016
1. Navn og tilknytning
Norsk Botanisk Forening, Østlandsavdelingen (NBF – ØLA) har Oslo og Akershus som virkeområde og er en grunnorganisasjon i hovedforeningen Norsk Botanisk Forening (NBF). Vedtektene er underordnet NBFs lover.
2. Formål
ØLA arbeider gjennom sine aktiviteter (kurs, møter, turer, botaniske undersøkelser, uttalelser og/eller andre egnete former) for å fremme Norsk Botanisk Forenings formål slik det er uttrykt i Lov om NBF. Norsk Botanisk Forening – Østlandsavdelingen ser som sine viktigste oppgaver:
2.1. Å være bindeledd mellom personer med botaniske interesser; både amatør- og fagbotanikere.
2,2. Å verne om naturen, særlig plantelivet.
2,3. Å fremme interessen for og kjennskap til botanikk ved foredrag, kurs, ekskursjoner
og utgivelse av medlemstidskriftet Firbladet
2,4. Å stimulere til botanisk kartlegging og undersøkelser.
3. Medlemskap
Østlandsavdelingen er åpen for alle som er enige i NBFs formål og betaler kontingent. Medlemskap i NBF - ØLA gir automatisk medlemskap i hovedforeningen. Avdelingen har de samme medlemskategoriene som er definert i lovene for hovedforeningen.
4. Styre
Styret består av leder, nestleder, sekretær, kasserer, økonomiansvarlig og to til fire styremedlemmer. Styret er beslutningsdyktig når minst tre medlemmer er til stede. Ved stemmelikhet har lederen dobbeltstemme. Styret ivaretar NBF-ØLAs drift og arrangerer kurs, møter, turer og andre aktiviteter. Det kan nedsettes egne komiteer for ulike arrangementer når det finnes hensiktsmessig, og
minst ett av medlemmene i slike komiteer må være medlemmer av styret.
5. Årsmøte
Årsmøtet er foreningens øverste organ og holdes i første kvartal. Dagsorden og
eventuelle forslag til endringer av vedtektene kunngjøres for medlemmene minst to uker før møtet.Årsmøtet velger leder og øvrige styremedlemmer. Styret konstituerer seg selv og fordeler verv som angitt under Styre. Videre velger årsmøtet en arrangementskomité med minst tre medlemmer, to revisorer, en valgkomité med to medlemmer og redaktør for Firbladet. Ingen plikter å ta eller ha et styre- eller komiteverv uten først å ha gitt sin godkjenning til valgkomiteen.Funksjonstiden er to år for alle verv, og alle kan gjenvelges. Valget av styret og
komiteer organiseres slik at omtrent halvparten av medlemmene er på valg hvert år. I år med landsmøte i NBF kan også landsmøtedelegater velges. Antallet bestemmes av hovedforeningens lover. Ved alle personvalg kan det kreves skriftlig avstemning.Årsmøtet behandler ellers årsberetning, regnskap, arbeidsplan og budsjett. På hvertårsmøte skal det fastsettes lokale kontingentsatser for de ulike medlemskategoriene. I tillegg kommer sentrale satser bestemt av landsmøtet. Eventuelle forslag til endringer av vedtektene skal vedtas med 2/3 flertall. Andre avgjørelser skjer ved alminnelig flertall. Ved stemmelikhet er lederens stemme avgjørende. Ekstraordinært årsmøte kan innkalles av styret med minst tre ukers varsel. Ekstraordinært årsmøte må også holdes dersom minst 25 medlemmer fremsetter skriftlig krav om det.
6. Oppløsning
Forslag om oppløsning skal behandles som forslag for vedtektsendringer, men må vedtas på to påfølgende ordinære årsmøter. Ved eventuell oppløsning av NBF – ØLA tilfaller eiendelene hovedforeningen.
Logo:
Styret har beholdt firbladet som logo med samme illustrasjon som ble laget til ØLA 50-års jubileum, men med endret tekst til Oslo og Akershus Botaniske Forening. Denne vil bli brukt i Firbladet, på brev og dokumenter og til bl.a. nytt profileringsmateriell utover i året.
|
|